پيشکسوتان و پيشگامان حرفه مهندسين مشاور

 

آقای مهندس جلال الدين شفيعی در سال ١٣٣١ در رشته فيزيک از دانشکده علوم دانشگاه تهران فارغ التحصيل شد . ودر سال ١٣٣٤ دوره نقشه بردارى را در دانشکده نقشه بردارى گذراند.

وى در سال ١٣٤٠ با استفاده از بورسيه بين المللى انرژى اتمى وابسته به سازمان ملل در مرکز اتمى «اوراتم» بلژيک به مدت يک سال فعاليت کرد . ايشان در سال ۵٢-۵٣ در سمت رياست سازمان نقشه بردارى کشور فعاليت هاى مفيد داشت . ایشان همچنین سمت مدير عاملى شرکت مهندسان مشاور اطلس تهران را عهده دار بوده اند.

 

آقای دکتر حسين محمود از سال ١٣٤٢ به کسوت مهندسان مشاور درآمد. وى دکترای معمارى خود را در سال ١٩۵٩ از دانشکده رم در يافت کرد . در سال ١٣٤٣ به تأسيس سنديکاى مهندسان مشاور معمار اقدام نمود وبا ادغام آن با سنديکاى مهندسان مشاور سيويل ،جامعه مهندسان مشاور ايران را تأسيس کردند.

 

مرحوم مهندس عطالله اتحاديه در سال ١٣٠٨ فوق ليسانس خود را از دانشکده لندن دريافت نمود.وى اولين رئيس ايرانى اداره مهندسى شرکت نفت و از زمان ملى شدن اين صنعت به عضويت هيأت مديره در آمد. ايشان از موسسين جامعه مهندسان مشاور ايران و اولين رئيس اين جامعه بوده اند و در سال ١٣٧٠ بدرود حيات گفتند.

نام و يادشان جاودان باد.

 

آقای مهندس بيژن قويمی از پيشکسوتان حرفه مهندسى مشاور و از اعضا هیأت مؤسس جامعه مهندسان مشاور ایران است. نامبرده در رشته عمران از دانشگاه لیدز انگلستان فارغ التحصیل شده و در سال 1339 به اتفاق همکاران مؤسسه، « مهندسین مشاور استادکاد » را تأسیس و در رشته راه سازی در آن شرکت به فعالیت پرداخت.

ایشان در مراسم سى امين سالگرد تأسيس جامعه،به عنوان يکى از پيشکسوتان حرفه مهندسین مشاور معرفی و تنديس و لوح تقدير،دريافت کرد.

 

آقای مهندس امير نصرت منقح در سال ١٣٢۵ فارغ التحصيل رشته هنرهاى زيبا شدند. وى پايه گذار سنديکاى مهندسان مشاور ايران است و تصدى رياست اين موسسه و نايب رئيس انجمن آرشيتکت هاى ايران نيز بر عهده ايشان بوده است . وى همچنين از موسسين جامعه مهندسان مشاور ايران بوده و دو دوره نيابت رياست اين جامعه را به عهده داشته است.

 

آقای مهندس مهدی مظهری در سال ١٩٦٨ فوق ليسانس مهندسى برق را از دانشگاه اکلاهاما دريافت کرد. وى پس از بازگشت به ايران به همکارى با مهندسان مشاور فرمانفرمائيان و همکاران و سپس شرکت پيمانکارى تابيران پرداخته و سپس با تأسيس مهندسان مشاور ليگ به عضويت جامعه مهندسان مشاورایران درآمد.

 

آقای مهندس منوچهر احتشامی يکى از پيشگامان خدمات مهندسى عمران شهرى و راهسازى است که در سال ١٣٣٧ از دانشکده فنى دانشگاه تهران مدرک فوق ليسانس خود را اخذ نمود .وى خدمات مهندسى و نظارت و سرپرستی در طرح هاى عمران شهرى و راه سازى،در سمت هاى مدیرکلی آسفالت،مدیرعاملی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک وزارت راه و ترابری و معاونت فنی و ترافیک شهرداری تهران به انجام رسانید و از سال ١٣٦٠ با تأسیس مهندسان مشاور اتحاد راه در مشاور مذکور سمت های رئیس هیأت مدیره و مدیرعاملی را عهده دار شد.

مهندس احتشامى علاوه بر تدریس در رشته تخصصى خود در دانشکده هاى مختلف،صاحب تأليفات و مقالات متعدد و ارزشمندى از جمله پنج مجلد کتاب راه سازی، دربارگاه فردوسی و پیشگامان اخترشناسی    می باشد.

 

آقاي مهندس محمدرضا صفويان فارغ التحصيل سال 1964 راه و ساختمان (با امتياز) ازدانشگاه آمريكايي بيروت است. وي دودرجه فوق ليسانس يكي در مهندسي عمران (1970) و ديگري در اقتصاد (1971) از دانشگاه ايالتي ممفيس ـ تنسي آمريكا دريافت نمود. سپس دوره‌هاي مختلف مديريت در كانادا گذراند و تحصيلات دكتراي خود را نيمه تمام جهت بازگشت به ايران رها كرد. وي هم چنين داراي درجه كارشناسي ممتاز مورد تاييد جامعه مهندسان مشاور ايران است. مهندس صفويان سه دوره رياست شوراي مديريت جامعه مهندسان مشاور ايران را عهده‌دار بوده و خدمات ارزنده‌اي در اين سمت انجام داده است.

 

آقای مهندس جهان فولاد فيروزفولادی، از پيشگامان عرصه خدمات مهندسى نفت،گاز وپتروشيمى،فارغ التحصيل رشته مکانيک از دانشگاه برکلى کالیفرنیادر سال ١٣٤٢ است. وى طى ٤5 سال فعاليت مستمر در خدمات مهندسى نفت ، گاز و پترو شيمى کارنامه درخشانى از خود به يادگار گذاشته است. ايشان اولين شرکت مهندسى مشاور در ايران را در اين رشته با سهامداری 100درصد ایرانی بنيان گذاشت. وى مديريت مهندسى پروژه هاى مختلف واحد هاى بهره بردارى نفت،گازو پتروشيمى، طراحی و نظارت در ساخت بزرگ ترين پالايشگاه گاز طبيعى ايران، واحدهای اولفین و پلی اولفین و … را عهده دار بوده است.

 

آقای مهندس علي آئينه چيان، فوق ليسانس مهندسي مكانيك را در سال 1341 از دانشگاه  اميركبير دريافت نمود و تحصيلات تكميلي در برنامه ريزي نيروي كار و منابع انساني را در ايتاليا به پايان رساند. وي طي قريب به پنجاه سال خدمت خود مسؤوليت هاي اجرايي مختلفي از جمله تدريس در پلي تكنيك تهران در گروه علوم پايه، مديركل آموزش فني و حرفه اي وزارت كار و امور اجتماعي، معاونت طرح و برنامه وزارت راه و ترابري و … را عهده دار بوده است.

 

 

آقای مهندس مرتضی حقوقی، پيشگام در بخش کشاورزى فارغ التحصيل سال ١٣٣٣ از دانشکده کشاورزى دانشگاه تهران هستند. ایشان سالها مسؤولیت های سنگینی را در بخش کشاورزی عهده دار بوده و از جمله وى در تشکيل و ساماندهى نظامهاى جديد کشاورزى «کشت و صنعت ها»،« شرکتهاى سهامى زراعتي» و « تعاونى هاى توليدروستايي » نقش اساسی داشته است. وی همچنین سه دوره در شورای مدیریت و هیأت رئیسه جامعه عضویت داشته اند و در این زمینه فعال بوده اند.

از استمرار خدمات وى بیش 55 سال مى گذرد.

 

آقای مهندس فیروز اردشیریان، از پیشگامان حرفه مشاوره فنی و مهندسی نفت ، گاز و پتروشیمی، فارغ التحصیل مهندسی مکانیک در سال 1349 از دانشگاه صنعتی شریف هستند. وی فوق لیسانس کنترل خودکار را در سال 1353 از دانشگاه منچستر دریافت نمود.ایشان مدت 28 سال مدیریت عامل شرکت مهندسان مشاور ناموران را برعهده داشته اند و در حال حاضر رئیس هیأت مدیره شرکت مهندسین مشاور ناموران پژوهش وتوسعه می باشند.

مهندس اردشیریان خدمات ارزنده ای را در طول فعالیت حرفه ای به صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ارائه داده اند.

 

آقای مهندس آنا آخوندی، از پيشگامان احداث ابنيه هاى آبى در ايران است .وى فارغ التحصيل سال ١٣٣٦ از دانشکده فنى دانشگاه تهران است که يک دوره کارآموزى را نيز با پروفسور ژان فراندون استاد               پلى تکنيک فرانسه گذرانده است. ايشان داراى تخصص هاى کليدى در طراحى انواع ابنيه هيدروليک سدهاى کوچک و بزرگ و شبکه هاى آبيارى است. وى همچنين مؤسس شرکت پارس کنسولت در سال١٣٤٠ و معلم هيدروليک مؤسسات آموزش عالى و صاحب کتاب و مقالات علمى نيز هستند.

مهندس آخوندى در طول بيش از 49 سال خدمات خود ٩٦ طرح ابنيه هاى هيدروليکى را به اجرا رسانده اند.

 

آقای دکتر تورج اميرسليمانی، در سال 1341 در رشته راه و ساختمان بادرجه ليسانس از دانشگاه استفرد واقع در ایالت کالیفرنیا (آمريکا) و در سال 1343 در رشته پی سازی با درجه فوق لیسانس و متعاقباً در سال 1345در رشته مکانيک خاک با درجه دکتری در مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه بيرمنگهام ـ انگلستان را کسب نمود. پس از مراجعت به ایران ضمن تدريس در دانشکده فنى دانشگاه تهران مسؤولیت های متفاوتی شامل رئیس دروس، مسؤول تحقیقات و نهایتاً معاون دانشکده فنی دانشگاه تهران را عهده دار بود. متعاقباً با تأسيس و مديريت «شرکت مهندسان مشاور ماندرو» خدمات ارزنده اى در زمينه تخصصى خود انجام داد که از آن جمله مى توان به ابداع روش اصلاح نشست هاى نامساوى در ساختمانهاى سنگين و روش نوین طرح و ساخت دستگاه حفارى و نمونه بردارى از بستر دريا اشاره کرد. وى يک دوره رياست شوراى مديريت جامعه و همچنين رياست انجمن مهندسان ژئوتکنيک و انجمن مهندسان محاسب را عهده دار بوده است.

وى در سال 1998 ( 1377 ) در انتخابات هیأت رئیسه فدراسیون بین المللی مهندسان مشاور که در هلند تشکیل شد؛ شرکت نمود و به عضویت هیأت رئیسه این سازمان به مدت 4 سال انتخاب شد و فعالیت مؤثر خود را در سطوح بین المللی گسترش داد.

 

زنده یاد دکتر مهدی قاليبافيان، در سال ١٣٣٨ از دانشکده فنى دانشگاه تهران با احراز مقام اول فارغ التحصيل و سپس با اعزام به فرانسه در چار چوب کميته اروپايى بتن به کار پژوهش پرداخت .وى در سال ١٣٤٣ با درجه ممتاز موفق به دريافت دکتراى مهندسى ساختمانهاى بتن آرمه شد. وي سال ها در دانشگاه فنى تهران مشغول به تدريس بود. همچنين ايشان کار طرح و محاسبه سازه ساختمان ها را با طرح سازه بتن آرمه شروع و در اين زمينه کتب و مقالات علمى و فنى بسيارى منتشر کرده است.وی در بنیان گزاری بسیاری از انجمن های فنی وحرفه ای کشور نقش اساسی داشت. وی همچنین از بنیان گزاران مهندسان مشاور سانو بود و به مدت 39 سال مدیریت فنی امور سازه و ایمن سازی ساختمان ها را در شرکت به عهده داشت.

یادش گرامی باد.

 

آقای مهندس احمد آل ياسين، از پيشگامان حرفه مهندسى آب و تأسيات آبى است . وى فارغ التحصيل دانشکده فنى دانشگاه تهرانو دانش آموخته هيدروليک سازه هاى آبى از هلند و داراى گواهى مهندسى حرفه اى PE از امريکا است . وى طى 50 سال خدمت ، مهندس ناظر در اجراى سد دز،مهندس بخش طراحى و سپس مدير اجرايى شبکه آبيارى دز ، مدير اجرايى کشت و صنعت کارون و پايه گذار سدهاى کارون ٢و٣ در سمت مدير عامل سازمان آب و برق خوزستان بوده است . وى با تأسيس مهندسان مشاور پاپيلا ، اجراى        طرح هاى بزرگ ازجمله کشت و صنعت نيشکر ميان آب و دهخدار را به انجام رسانده است.ايشان تا کنون موفق به تأليف ١٢ جلد کتاب در رشته هاى مختلف آب شده است.

 

آقای مهندس علی ربوبی خبوشانی، درسال 1342 در رشته راه و ساختمان از دانشکده فنی تهران  فارغ التحصیل شده و تا سال 1361 به عنوان مهندس ناظر، مهندس طراح، کارشناس همکار و سهامدار در مهندسین مشاور دکتر غلامرضا کورس خدمت کرد.مهندس ربوبی از سال 1361 با تاسیس و مدیریت مهندسین مشاور آبران در رشته تخصصی خود فعالیت نموده و در بیش از یکصد طرح به اجرا در آمده در زمینه آب و فاضلاب شهری مشارکت موثر داشته و هنوز این فعالیت ادامه دارد.

مهندس ربوبی در سی امین سالگرد تاسیس جامعه مهندسان مشاور ایران بعنوان پیشکسوت حرفه،  لوح افتخار دریافت نمود و درسالهای 1384 و 1387 برای دو دوره بعنوان عضو اصلی شورای مدیریت جامعه درگروه تاسیسات شهری انتخاب شده است.

 

آقای مهندس غلامرضا زهری، در سال ١٣٣٨ از دانشکده فنى دانشگاه تهران فارغ التحصيل شده و در سال ۵٧ موفق به اخذ فوق ليسانس مديريت شد .وى طى 50 سال کار مستمر ، خدمات و مسؤوليتهاى              عمده اى رادر طراحی و نظارت پروژه های سازه به عهده داشته است. مهندس زهرى در انتشار کتاب و مقالات تخصصى و فعاليت هاى اجتماعى حرفه اى نیز مشارکت داشته است. وی از بنیان گزاران مهندسان مشاور سانو بوده و به مدت 35 سال مدیریت و 2 سال نیز ریاست هیأت مدیره را عهده بوده است.

هم اکنون از اعضا هیأت مدیره شرکت سانو می باشد.

 

 

 

خانم دکتر گيتی اعتماد، فارغ التحصيل دکتراى شهر سازى از دانشگاه تهران در سال ١٣۵١وداراى درجه فوق تخصصى شهر سازى در کشورهاى جهان سوم از دانشگاه لندن هستند.وى رياست هيأت مديره مهندسان مشاور طرح و معمارى را به عهده داشته و نيابت رياست انجمن صنفى مهندسان مشاور معمارى و شهر سازى را نيز عهده دار بوده اند . از ايشان تأليفات و ترجمه کتب مختلف علمى و مقالات بسيار منتشر شده است.

 

مرحوم مهندس هادی مير ميران، از پيشگامان بزرگ معمارى ايران ،در سال ١٣٤٧ در رشته معمارى از دانشکده هنر هاى زيباى دانشگاه تهران با اخذ رتبه اول فارغ التحصيل شدند . طرح هاى اجرا شده ايشان هر يک يادگارى ماندنى است ، از بين اين طرح ها مى توان به طرح جامع و تفصيلى اصفهان و شيراز، طرح هاى احياى محور تاريخى شيراز ،ميدان کهنه و مسجد جامع عتيق اصفهان، مجموعه کريمخان شيراز ،مطقه تاريخى تبريز ،ساختمان مرکزى بانک توسعه صادرات ايران ،کتابخانه مرکزى شيراز ،مرکز ورزشى رفسنجان ،کانون وکلاى دادگسترى و بسيارى طرح هاى ديگر نام برد.مهندس مير ميران در ١٢ مسابقه معمارى رتبه اول را کسب کرده و طرح هاى وى عموماًبه عنوان طرح برگزيده انتخاب شده است ، طرح کتابخانه ملى ژاپن ،طرح موزه تاريخ کاليفرنيا – فرزنوو،طرح فرهنگستانهاى جمهورى اسلامى ايران از جمله اين طرح ها هستند.

یادش گرامی باد.

 

زنده ياد مهندس يوسف شريعت زاده، از جمله پيشگامان رشته معمارى ايران بود که در سى امين سالگرد تأسيس جامعه مهندسان مشاورايران، نامش به نيکى ياد شد. وى تحصيلات خود را در دانشکده             هنرهاى زيبا دانشگاه تهران به انجام رساند و از سال ١٣٣٨ طراحى پروژه هاى معمارى را به طور کامل آغاز نمود . مرحوم شريعت زاده در سال ١٣۵٠ شرکت مهندسان مشاور بنيان را تأسى نمود و زير پوشش اين موسسه فعاليت هاى چشمگير و ارزنده اى در ايجاد مجتمع هاى دانشگاهى ،صنايع غذايى ،ساختمانهاى ادارى و مجتمع هاى مسکونى متعدد انجام داد . فوت ناگهانى و ناباورانه وى در سال ١٣٨٠ ،همکاران و جامعه معماران ايران را به سوگ نشاند و ايران يکى از پر کار ترين و ارزنده ترين معماران خود را از دست داد.          نامش جاودان باد.

 

آقای مهندس بهرام فريور صدری، در سال ١٣٤٢ از دانشکده هنر هاى زيباى تهران در رشته معمارى فوق ليسانس در يافت کرد ودر سال ١٣٤۵ دوره دکتراى شهرسازی را در همين دانشکده به پایان رساند. وی در تکميل تحصيلات، دوره عالى برنامه ريزى منطقه اى را ضمن همکارى با آکادمى علوم لهستان دردانشکده فنى اشتچين اين کشور گذراند. همچنین دوره برنامه ریزی منطقه ای در مرکز مربوط به سازمان ملل در شهر ناگویای ژاپن را به پایان رسانید. وی از سال 1342 تا 1353 در دفتر فنی وزرات کشور مدیریت و تهیه طرح های توسعه شهری مورد نیاز شهرداری ها را به عهده داشته و از سال ١٣۵٤ تا 1388 در سمت مدير عامل و عضو هيأت مديره شرکت مهندسان مشاور شارستان فعاليت ثمر بخش داشته و نسبت به طرح هاى معمارى و شهرسازی متعددى اقدام کرده و مدیریت پروژه هایی مانند طرح هاى جامع و تفضیلی شهر هاى کرمان ، بندر عباس ،سيرجان،شهر جديد مجلسى اصفهان ،شهر جديد علوى بندر عباس،شهر جدید سهند و طرح ساخت و سازه هاى اطراف بزرگراه نواب را نيز بر عهده داشته است.

مهندس صدری از بدو تجدید سازمان جامعه مهندسان مشاور ایران، بعد از انقلاب اسلامی تاکنون به عنوان عضو شورای مدیریت و رئیس گروه شهرسازی جامعه فعالیت داشته است. نامبرده در سال 1384 از سوی حرفه مندان شهرسازی به عنوان شهرساز سال و پیشکسوت حرفه شهرسازی ایران انتخاب گردید.

 

آقای مهندس رضا آصفی، از پيشگامان مهندسى معدن و فارغ التحصيل دانشگاه تهران در سال ١٣٣٤ است.وى در سال ١٣٤٤ موفق به اخذ فوق ليسانس کانه آرايى از دانشگاه فنى نوا اسکوتيا کانادا شد ، همچنين دوره مديريت معدن را نيز به مدت سه ماه در استراليا گذراند. ايشان در بيش از يکصد پروژه معدنى مخصوصاً کانه آرايى و فراورى مواد معدنى فعاليت داشته که از جمله مى توان از سرب و روی دندی، سرب و روی ایرانکو، کارخانه های فسفات اسفردی و موارد بسيار ديگری را نام برد.

مهندس آصفى بيش از ١٠ سال در رشته تخصصى خود در دانشکده فنى تهران دانشکده فنى تهران دانشکده معدن،دانشگاه امير کبير،دانشگاه شهيد بهشتى و برخى ديگر از مراکز آموزشى اشتغال به تدريس داشته اند.

 

آقای مهندس محمود توسرکانی، فارغ التحصيل معمارى از دانشکده هنر هاى زيباى تهران در سال 1341 است. وى از ديگر پيشگامان معمارى است که موفق به در يافت لوح و تنديس در سى امين سالگرد تأسيس جامعه مهندسان مشاور ايران شد. ايشان از موسسان شرکت مهندسان مشاور گروه ٤ بوده اند و طى ٤٦ سال متمادى خدمات فراوانى به این حرفه مبذول داشته اند. مهندس توسرکانى از زمان تأسيس جامعه مهندسان مشاور ايران از اعضا فعال جامعه بوده و سه دوره متوالى رياست شوراى مديريت جامعه، در ادوارى عضويت شوراى مديريت، عضويت شوراى گروه معمارى و رياست هيأت بازرسان را عهده دار بوده اند. وى در سال ١٣٧٣ به مدت سه سال دبيرى سازمان نظام مهندسى ساختمان استان تهران را به عهده داشته و پس از آن تا سال ١٣٨١ در شوراى انتظامى سازمان نظام مهندسی به خدمت اشتغال داشته اند.